El FROG manifesta la seua disconformitat amb el moment, la justificació i les quantitats de l’augment de salari de Quico Catalán

El FROG – Associació d’Accionistes del Llevant UE, que va representar anit als 390 accionistes del Llevant UE que li van delegar el seu vot en la Junta General d’Accionistes del Llevant UE, va manifestar obertament la seua disconformitat amb el moment, la justificació i les quantitats de l’augment de salari de Quico Catalán, que passarà de cobrar 229.000 euros a l’any a assegurar-se un mínim de mig milió d’euros anuals per cada permanència del primer equip masculí en Primera Divisió.

Després d’un panegíric de 27 minuts lloant les bondats del president per part del directiu Braulio Pastor, el FROG va prendre la paraula per a qüestionar els arguments oferits. Tomás Pérez va acusar la directiva de ser “ultraconservadors amb els objectius plantejats”.

Complements salarials disfressats d’objectius

“Amb el 12è límit salarial del campionat”, va afirmar Tomás Pérez, “la permanència és una obligació. No és raonable premiar-la amb 100.000 euros. Quant a la prima de 50.000 euros més per un EBITDA superior al 7%, tenint en compte que el director financer assegura que serà de dos dígits en els pròxims anys, s’està premiant per una cosa ja aconseguida. Són objectius excessivament conservadors, que perfectament poden confondre’s amb complements salarials assegurats”.

Un informe ocult… realitzat per consultores externes o els propis directius?

Posteriorment, Carlos Ayats, president del FROG, va criticar les formes i la nul·la transparència de la directiva granota en aquest tema. “Per a començar, ací no es decideix res”, va assenyalar Ayats, “perquè l’augment de sou ja està aprovat des del dia 5 pel Patronat de la Fundació, posseïdor de la majoria accionarial del club”.

“A més”, va prosseguir, “aquesta aprovació es va dur a terme malgrat la negativa de la directiva a mostrar l’informe en el qual es basava aquesta decisió als propis patrons. Aquest informe, segons va dir Luis Calero en aquella reunió, havia sigut realitzat, i cite textualment, per diversos consellers. Avui (per anit), se’ns diu que ha sigut dut a terme per consultores externes i independents”.

Ayats recorda que el club ha ingressat, aquesta dècada, més de 250 milions d’euros en drets de TV

Així mateix, Ayats va retraure a Pastor que, en la seua exposició, obviara “els més de 250 milions d’euros que ha percebut el club, aquesta dècada, en concepte de drets de TV. Des de la seua arribada, Quico Catalán ha reduït el deute en 50 milions, que és el mateix que el Llevant cobrarà, només enguany, per aqueix concepte”.

D’altra banda, el president del FROG va lamentar la comparació del sou del president del Llevant amb el de la Lliga, Javier Tebas, així com que el Consell s’haja dirigit al mateix Tebas “amic personal de Quico, per a preguntar-li quant havien de pagar-li”.

“Tot, damunt, l’any de les promeses incomplides de la coberta de l’estadi i l’inici de les obres de la nova ciutat esportiva de Natzaret, entre moltes altres. Per tot això, aquest augment està completament fora de lloc i molt mal justificat”.

Promourà una votació sobre els patrocinis de cases d’apostes

En paraules del seu president, el FROG va advertir, a més, de la “incoherència de lluitar contra la ludopatia a l’escola i portar el logo de BetWay en el pit”, i va anunciar la intenció del FROG de cercar els suports necessaris per a sotmetre a votació, entre els accionistes, si ha de trencar-se qualsevol vincle econòmic amb les cases d’apostes.

Juntament amb el tema de les apostes, Ayats li va recordar al Consell que porten anys sol·licitant “la prohibició de fumar en l’estadi del Club dels Xiquets”, cosa a la qual el president del club, Quico Catalán, es va comprometre a dur a terme de cara a la pròxima temporada.

Les disculpes de Catalán

Finalment, cal destacar que, després de la sol·licitud realitzada i argumentada pel FROG la setmana passada, el Consell va acceptar votar per separat la modificació dels estatuts i el nou sou de Català, qui va demanar “disculpes” per no haver dut a terme en el temps anunciat l’obra de la coberta, si bé va dir “no considerar-ho una promesa incomplida”.

Referent a això, Ayats li va respondre agraint-li les seues disculpes, al mateix temps que, en tot cas, li va sol·licitar que, “en el futur, tant vostè com el seu Consell s’abstinguen de comprometre’s al que no saben si podran complir”.