El FROG manifesta la seua preocupació pel nou endeudament del club

El FROG – Assemblea d’Accionistes del Llevant UE SAE, va manifestar ahir en la Junta General d’Accionistes la seua preocupació per la decisió de l’actual consell d’administració d’escometre dos grans projectes d’enorme impacte econòmic, alhora, en els pròxims mesos, i va fer una crida a no abandonar la prudència en la despesa que ha permès un creixement sostingut del club en els últims anys.

Tal com va reconèixer el president del club, Quico Catalán, tots dos projectes suposaran una despesa, com a mínim, de 40 milions d’euros, per als quals el club té previst sol·licitar finançament. Endeutar-se amb un mínim de 40 milions d’euros, amb encara més de 17 pendents de pagament del concurs de creditors i 8’4 de deute amb l’actual plantilla, suposa situar el deute en xifres similars a les de fa una dècada, quan la quitació del concurs de creditors la va deixar en 62 milions d’euros.

Òbviament, en l’actualitat, l’estructura del club està molt més assentada i, almenys en teoria, la remodelació de l’estadi ha de generar nous ingressos, però tenim bé a prop en aquesta ciutat l’exemple del perill que comporta voler córrer massa.

Així mateix, el FROG va fer constar els seus dubtes sobre la procedència d’utilitzar la Junta General i els recursos del club per a promocionar a la candidatura única que ahir se sotmetia a la reelecció, projectant els vídeos sobre dues infraestructures que suposen un somni per al llevantinisme just abans de la votació de la nova directiva.

Tal com va decidir la majoria dels seus associats, el FROG –que anit va representar a 342 accionistes del Llevant UE, més de la meitat dels presents i/o degudament representats en la Junta (650, segons va informar finalment el consell després de ser qüestionat per això)- va votar en contra de la nova directiva pel seu caràcter continuista i aliè a la sensibilitat de bona part de l’accionariat granota. Així mateix, el FROG es va abstindre en els punts referents als comptes anuals 17/18, el pressupost 18/19 i la reelecció de l’actual auditor.

Posteriorment, el FROG va procedir a traslladar les qüestions que els seus associats van demanar transmetre al consell, obtenint les següents respostes.

1.- Falta de sensibilitat amb el valencià: El president, que es va disculpar per no tindre la soltesa suficient com per a respondre en valencià, va reconèixer un any més que es tracta d’un aspecte a millorar per part del club.

2.- Hi haurà iniciatives per a fomentar la venda d’accions una vegada es pose aquesta en marxa en 2019?: El president va afirmar esperar “una resposta massiva” de l’afició quan els títols isquen a la venda a 135€, i va assenyalar que el club “posarà en marxa iniciatives que l’afavorisquen”, si bé no va concretar quines seran les mateixes.

3.- Serà el pròxim l’últim any de abonament gratis per als socis que acudisquen a tots els partits de l’anterior?: El president va dir que és alguna cosa que encara no està decidida.

4.- S’està content amb l’actual direcció esportiva?, es renovarà Tito?: El president va indicar que és un tema que s’ha de tractar una vegada reelegit l’actual consell.

5.- Es planteja el club mesures socials com donar l’abonament gratuït als aturats de llarga durada com fa el Vila-real?: El president va assenyalar que “complicat”, atès que fa anys es van dur a terme polítiques similars i “vam tindre alguns problemes”.

6.- Podria crear-se un aparcament per a bicis a l’interior del nou estadi o als voltants d’acord amb l’Ajuntament?: El president veu difícil que puga ser dins del mateix per qüestions d’espai i més factible que es puga parlar amb l’Ajuntament per a crear-ho als voltants del Ciutat.

7.- Com va acabar l’eixida de Hacen al Valladolid?: El president va reconèixer que es van iniciar mesures legals tant contra el jugador, per incompliment de contracte, com contra el Reial Valladolid, però que finalment es va optar per arribar a un acord pel qual el Llevant percebria els 250.000 primers euros d’una futura venda i mantindria un percentatge dels drets del jugador.

8.- Quina serà la posició del Llevant UE si l’LFP decideix que ha de jugar algun partit de Lliga fora d’Espanya?, es consultarà amb els socis i/o accionistes aquesta decisió?: El president es va mostrar favorable al fet que el Llevant UE jugue fóra d’Espanya, basant la seua argumentació en l’impacte mediàtic de fer-ho. Així mateix, no va negar la possibilitat de poder consultar amb socis i/o accionistes aquesta decisió.

9.- S’ha dut a terme algun acostament amb el nou president de la RFEF, Luis Rubiales, donat el seu afecte pel Llevant, de cara al reconeixement oficial de la Copa de la República?: El president va reconèixer que, fins al moment, no.

10.- Quan prohibirà l’autodenominat Club dels Xiquets fumar en l’estadi?: El president va reconèixer que és un tema que s’ha tractat en alguna ocasió de manera interna, però que encara no s’ha decidit fer un pas “possiblement necessari”.

Finalment, assenyalar que, a l’inici de la Junta General, el FROG va traslladar al consell d’administració, i especialment, a Quico Catalán, el seu desig d’una ràpida recuperació del directiu granota Pedro Catalán, pare de l’actual president.