El FROG reclama que el Consell no torne a condicionar l’elecció dels patrons

Des que, fa menys de dos mesos, vam ser informats en la Comissió Executiva de la Fundació de l’inici de procés de renovació del Patronat, des del FROG hem insistit constantment que es trasllade al Consell d’Administració del Llevant UE la nostra petició que no torne a condicionar, com va fer ja fa 4 anys, l’elecció dels patrons.

Ja en 2016 ens va semblar fora de lloc, i totalment incompatible amb la suposada independència entre el Consell d’Administració i la pròpia Fundació, que directius del Llevant UE cridaren als futurs patrons perquè es presentaren prometent-los el seu suport accionarial, atès que aquesta actuació genera una tan lògica com insana servitud.

En aquesta ocasió, ha tornat a succeir, per la qual cosa manifestem públicament el nostre desacord i malestar amb aquestes actuacions, que entenem perjudiquen el bon funcionament de la Fundació, màxima accionista del Llevant UE SAE, i del Patronat del qual depèn la continuïtat o modificació de la pròpia junta directiva.

Sota el mateix prisma, hem demanat en dues ocasions en Comissió Executiva que se sol·licite al Consell d’Administració que no torne a repetir, dilluns que ve, la seua injustificable decisió que es vote a 12 patrons en Junta General quan els Estatuts afirmen, de manera explícita, que ha de designar únicament a 6 (article 11.2).

Aquesta votació de 12 permet al grup amb majoria accionarial col·locar directament 6 patrons a través de la Junta General i, posteriorment, condicionar la decisió del Patronat inicial, que ha de triar a 6 patrons més per a acabar de conformar-se.

Amb l’argument que són els segons més votats en Junta, els patrons -convidats a presentar-se al càrrec, en la majoria de casos, per membres del Consell- seleccionen als altres 6, de manera que el grup amb majoria accionarial, vinculat al propi Consell, col·loca a 12 patrons de 23, és a dir, a la majoria de l’òrgan que ha de fiscalitzar la seua gestió.

Aquesta situació de perillosa falta d’independència queda majorment evidenciada si tenim en compte que, a aqueixos 12, cal sumar la condició de patrons, segons els Estatuts, del president i 2 consellers, amb el que la xifra de patrons condicionats pel Consell d’Administració o membres del mateix s’eleva a un mínim de 15 de 23.

Per a evitar que aquest condicionament torne a produir-se, ahir, durant la reunió del Patronat, vam tornar a sol·licitar directament al president, Quico Catalán, i als altres patrons que també són consellers, que no es repetisca el condicionament de l’elecció dels membres del nou Patronat, i que dilluns que ve es vote a 6 patrons, com indiquen els Estatuts, i no a 12.

Repetir aquesta actuació, com s’ha repetit la de les trucades perquè patrons afins tornen a presentar-se a la seua reelecció, tornaria a tacar el procés d’una manera tan innecessària com perillosa, fins i tot, a nivell legal, motiu pel qual, esgotada la via interna, reiterem públicament la nostra petició i esperem, pel bé del Llevant UE, siga atesa.