Carta personal

En la vida, crec que és bo saber marxar-se a temps. Li ho he dit, durant molts anys, a moltes persones, i entenc que el lògic és pregonar amb l’exemple.

A més, 25 anys són suficients. He intentat sempre anar de cara i ajudar al club que vull des de tots els prismes des dels quals he sigut capaç. Premsa, ràdio, internet, el FROG, la Fundació… He cercat diners davall de les pedres per a traure cada projecte avant, i fins i tot quan li ha fet falta al club, he cercat diners, molts diners… cosa que vaig entendre més útil que posar-me a assenyalar i a dir-los als uns i als altres que tenia raó tots aquests anys.

Fa temps que aquesta decisió està presa. Ho saben la meua família, els meus amics, els meus companys de SIN TREGUA, diversos dels membres de la Junta del FROG i moltes persones vinculades al Llevant UE. El meu únic pensament, des de fa molt de temps, és intentar deixar les coses tan bé com siga possible. Que tot aquest esforç haja servit d’alguna cosa.

En aqueix sentit, si puc deixar com a regal, el meu millor regal, la continuïtat d’aqueix programa que vaig crear contra vent i marea al setembre de 2006, seria feliç. És el meu major desig. Porte molt temps intentant preparar a l’extraordinari grup de gent que tinc al meu costat perquè continuen fent créixer aqueixa flama que és SIN TREGUA. I continuaré fent-ho aquests últims mesos. Jorge, Álvaro, Kylian, confie en vosaltres. Al mil per mil.

A nivell ‘polític’, la meua etapa al capdavant del FROG està esgotada, i només finalitze aquest procés presentaré la meua dimissió (la meua idea, en principi, és la primera setmana de novembre). M’acompanyarà en l’adeu Tomás Pérez, la persona al costat de la qual vaig decidir ajudar al club des de l’aspecte institucional i a qui agraïsc el seu suport durant aquests 7 anys en què sempre he pogut comptar amb la seua opinió meditada, assenyada i 100% llevantinista.

La meua aspiració -utòpica, però sempre m’ha agradat aspirar a la utopia per a acabar el més a prop possible d’ella- era reunir un grup de professionals extraordinaris en els seus respectius àmbits, que a més volgueren al club per damunt dels seus interessos personals, i crear el millor Consell d’Administració possible per a cuidar al club. Després de molts anys, i molt esforç, he aconseguit reunir-los… però no he sigut capaç de portar-los a la meta. Tal vegada era impossible. O no… però no he sigut capaç de fer-ho millor.

Tal com estan les coses, la meua idea és clara. A nivell personal, si puc ajudar a donar entrada a gent brillant, independent i llevantinista en el Consell, el faré. I si puc ajudar al mateix en la Fundació, també. Més clar, aigua.

Jo no entraré perquè crec que no seria bo. Crec que no haguera entrat ni amb els meus (la temptació estava, ho reconec), i menys ho faré sense ells. Ja em vaig equivocar una vegada entrant en el club amb dubtes i repetir l’error seria estúpid.

El que sí que faré és intentar deixar un programa de ràdio independent i de cor irreductiblement granota, una associació que espere que continue defensant amb honestedat als accionistes del degà del futbol valencià, i un Consell, una Fundació i un entorn el menys lluny possible de l’ideal que m’haguera agradat.

Dit tot això, en una carta que faig arribar primer als membres del FROG i posteriorment faré pública, en els pròxims dies us enviarem als 428 accionistes que ens vau donar la vostra confiança en l’última Junta General una enquesta amb dues preguntes: Vols que el FROG continue intentant convèncer a Danvila de fer una ampliació de capital en lloc de comprar el 50% de les accions de la Fundació?, i vols que el FROG continue intentant que els professionals independents proposats formen part del futur Consell d’Administració?

El nostre pensament, com ja hem exposat en multitud d’ocasions, és que, atès que la proposta de Danvila ja ha sigut acceptada per la Fundació, anem a intentar que totes dues parts signen un acord el més beneficiós per al Llevant.

Per això, hem intentat, i estem en vies d’aconseguir, que hi haja unes fites econòmiques de garanties com a condició sine qua non perquè la Fundació recolze en les Juntes Generals al Consell de Danvila, que aquest s’inhibisca en les votacions d’elecció dels patrons, i que adquirisca el compromís d’eixir de l’actual concurs de creditors en 12 mesos.

Amb tot, continuem intentant convèncer a Danvila que l’ampliació de capital és millor que la compra d’accions de la Fundació, perquè els diners van directament a qui els necessita (el club, no la Fundació), perquè s’evita una possible negativa del Protectorat de Fundacions a l’operació (que podria tombar la venda de les accions) i la possible consideració d’assistència financera (que, a més d’impedir l’operació, podria tenir greus conseqüències legals), i perquè és més legítim oferir als accionistes l’opció de comprar accions i completar després l’import restant que quedar-se directament amb el 30% del club.

Quant a la segona pregunta, entenem que és preferible un Consell amb membres independents que un sense ells. Així de simple. No obstant això, si l’enquesta decideix que així siga, abandonarem immediatament tots dos plantejaments i donarem l’ok a la compra directa del 30% del club a través de la Fundació i a la composició d’un Consell d’Administració sense membres independents.

No han sigut anys fàcils, i el desgast, de ben segur, tindrà les seues conseqüències, però he de dir-vos que marxe molt orgullós del que hem creat junts.

Mai podré ni retornar ni agrair suficient tot l’afecte que m’heu donat durant aquests 25 anys.

De tot cor, gràcies. I Matxo Llevant. Sempre.

Carlos Ayats

El FROG proposa a la Fundació completar el Consell de Danvila amb membres de les altres ‘candidatures’

El FROG-Associació d’Accionistes del Llevant UE ha proposat a la resta de membres del Patronat de la Fundació Llevant UE Cent Anys que, de cara a l’elecció dels tres membres del Consell d’Administració en els quals tindrà veu i vot -un que ha de triar directament i dos més que han de ser acordats amb Pepe Danvila-, que complete el nou òrgan executiu del Llevant UE amb membres de les altres dues propostes de finançament que van competir amb la finalment triada, donant així presència a la part de la Fundació que aposta pel Pla de Consens presentat per Carlos Ayats, que va obtenir 5 vots en la votació del passat 4 d’agost.

Tal com hem traslladat a la resta de patrons fa uns minuts, entenem que la proposta de Miguel Ángel Valiente, malgrat no obtenir cap suport en la citada votació, formava també part de la Proposta de Consens triada per quasi un terç dels vots vàlids, i, per tant, també ha d’estar representada.

Tenint en compte la mà públicament tendida per Danvila i l’anteriorment assenyalat, hem proposat que 2 membres de l’equip de treball d’Ayats i 1 de l’equip de Valent, deixant al marge a tots dos líders, passen a integrar el nou Consell i el doten de la independència i la capacitat de fiscalització necessària.

Els noms que nosaltres proposem, per part de l’equip d’Ayats, són l’expert en refinançament de grans deutes Pedro Lizondo, el gestor de patrimoni immobiliari Diego Simón, el registrador de la propietat Jorge Lacasa i l’ex responsable de Cultura de la Diputació de València Xavi Rius. D’ells 4, eixirien 2 consellers.

Per part de l’equip de Valiente, la nostra proposta és l’enginyer industrial i màster en direcció d’empreses Alberto Villanueva.

Tenim davant nosaltres l’oportunitat de demostrar que la Fundació té capacitat de decisió pròpia, que està a favor d’una fiscalització necessària per a no tornar a repetir els errors que ens han portat fins a aquesta situació econòmica, i que està a favor de l’entrada en el Consell, al costat de Danvila i la seua gent de confiança, d’altres professionals de vàlua àmpliament provada i que volen al club.

Pel bé present i futur del Llevant UE, aprofitem-la.

El FROG valora els avanços de la negociació entre la Fundació i José Danvila, però manté les seues línies roges

Després de la reunió de la Comissió Executiva mantinguda aquest matí en l’estadi Ciutat de València, des del FROG-Associació d’Accionistes del Llevant UE, valorem positivament els avanços produïts en la negociació entre la Fundació Llevant UE Cent Anys i José Danvila de cara a la signatura del futur acord de viabilitat definitiu entre totes dues parts, però mantenim les nostres línies roges expressades en el comunicat del passat 9 d’agost, motiu pel qual ens hem abstingut en la votació d’aquest matí sobre el document base exigit per la Lliga com a garantia de l’operació.

A aqueix respecte, volem manifestar:

1.- Tal com hem traslladat a l’inici de la reunió, no procedeix parlar d’acord vinculant, ja que, com indica el propi esborrany del term-sheet, l’acord necessita ser confirmat pel Patronat en virtut de l’article 5 dels Estatuts de la Fundació, no podent, per tant, tenir la consideració de vinculant per acord de la Comissió Executiva.

Així mateix, segons article 16 de la Llei de Fundacions, “no són delegables l’aprovació dels comptes i del pla d’actuació, la modificació dels Estatuts, la fusió i la liquidació de la Fundació ni aquells actes que requerisquen l’autorització del Protectorat”, per la qual cosa entenem que s’estan fixant unes bases, no adquirint cap compromís definitiu.

A més, com també hem recordat aquest matí, el contracte final requerirà no sols l’acord per majoria de 2/3 del nombre total de patrons de la Fundació (art. 5 Estatuts Fundació Llevant UE Cent Anys) i l’autorització prèvia del Protectorat de Fundacions (art. 21 de la Llei de Fundacions), sinó també, en virtut de l’article 67 de la Llei de l’Esport, l’autorització prèvia del Consell Superior d’Esports.

2.- En aquest sentit, l’obligació de la Fundació és, i ho serà fins i tot després de la signatura amb José Danvila si es manté (com lògicament esperem) la reversibilitat sine die pactada en l’acord base, atendre i estudiar qualsevol proposta financera que aspire a millorar les condicions oferides per Danvila.

Per això, tal com li hem manifestat abans de la reunió a Miguel Ángel Valiente que faríem, hem sol·licitat la valoració de l’auditoria contractada per al procés, BDO, de l’oferta millorada feta arribar anit a la Fundació pel seu equip de treball.

En aquest aspecte, assenyalar que BDO, a la qual Valiente ja li va fer arribar directament la proposta anit, ha indicat que segueix sense considerar vinculant la documentació de finançament presentat, per la qual cosa manté la seua valoració final negativa en aquest aspecte.

3.- Valorem positivament que Danvila haja accedit, en la negociació, a obligar-se a no participar amb el seu paquet accionarial en les votacions de la Junta General d’Accionistes referents no sols a l’elecció de patrons, sinó a qualsevol aspecte de la Fundació en si.

És fonamental, com portem defensant des de la nostra creació en 2016, que la Fundació i el Consell d’Administració del Llevant UE funcionen amb una independència real i necessària.

4.- Malgrat l’anterior, com li hem traslladat directament a José Danvila i com també li hem transmès aquest matí a la resta de patrons de la Comissió Executiva (amb una acceptació, per cert, bastant favorable), continuem sol·licitant -en virtut de l’exposat en el nostre Pla de Consens-, que la compra del 50% de les accions a la Fundació siga substituïda per una ampliació de capital pel mateix import, 5 milions d’euros, que faça que els diners vagen directament a qui els necessita (el Llevant UE, no la Fundació), que permeta als actuals accionistes concórrer a aquesta, i que evite, i no és un tema menor, potencials problemes jurídics i/o burocràtics.

5.- Així mateix, i malgrat que seguim sense compartir bona part de les formes i el fons del procés -la dificultat per a accedir a documentació clau, l’incomprensible no ajornament del Patronat del passat 4 d’agost davant les modificacions d’última hora de BDO, el veto al fet que el FROG participara directament en la negociació amb Danvila o la negativa a la sol·licitud del propi FROG de fer una due diligence al principi del procés amb l’excusa que no donava temps (avui ja la tindríem i coneixeríem la realitat financera del club)-, agraïm a la Comissió Executiva que haja sol·licitat la col·laboració d’un expert independent com Pedro Lizondo en la concreció de les fites economicofinanceres claus en l’acord final perquè la Junta General d’Accionistes recolze o no, anualment, la labor del futur nou Consell d’Administració del club.

El control del Llevant UE no pot vendre’s per 5 milions d’euros

Divendres passat 4 d’agost de 2023, el Patronat de la Fundació Llevant UE Cent Anys va acordar iniciar la negociació per a acceptar el pla de viabilitat financera proposat per José Danvila, un pla que inclou, a més d’un préstec de 10 milions d’euros -que, a diferència dels altres molts que té signats el Llevant UD (com per exemple, el de 60 milions amb EDR), implica la concessió al prestador de la gestió del club, la qual cosa ja de per si mateix és summament perillosa-, la venda del 50% de les accions de la Fundació al Sr. Danvila per 5 milions d’euros.

Aqueixa venda, de fet, suposa no sols que el Sr. Danvila passe a disposar del 30% del total de les accions del Llevant UE, sinó que, tenint en compte l’actual estructura d’elecció de patrons de la Fundació, pot controlar directament l’elecció de 12 dels 23, a més dels 3 consellers que elevarien el número a 15, és a dir, el control indiscutible de la Fundació.

Tenint en compte això, amb el 30% de les accions que tindria al seu nom i el 30% que controlaria a través de la Fundació, Danvila, per 5 milions d’euros -els altres 10 són un préstec que se li retornarà amb interessos, no una injecció directa de capital en el club a través d’una ampliació-, repetisc, per 5 milions d’euros, passaria a controlar el 60% del Llevant UE SAE.

Aquesta decisió ens sembla absolutament inacceptable per diversos motius:

1.- Es pren obviant l’opinió de la totalitat dels accionistes del Llevant UE SAE amb l’única excepció de la Fundació.

2.- No s’ha produït un procés de lliure concurrència que permetera accedir a vendre aquest percentatge de poder en el Llevant UE per una quantitat superior.

3.- Existeixen moltes opcions millors si és veritat que no es vol aprofitar una situació de feblesa econòmica del club per a fer-se amb ell.

De fet, l’ampliació de capital per 5 milions que traslladem en la nostra Proposta de Consens permetria acudir a tots els actuals accionistes del Llevant UE i, en cas de ser necessari, Danvila o qualsevol altre gran accionista podria completar-la amb major legitimitat.

Això, a més d’una cosa òbvia que increïblement s’està passant per alt: qui necessita els diners és el Llevant UE, no una Fundació econòmicament sanejada i que tindria lògics problemes legals per a fer arribar els diners al club. Per tant, és al club, i no a la Fundació, al qui ha de fer-se-li arribar els diners.

D’altra banda, el passat 4 d’agost, i arreplegant el sentir del president de la Fundació, Vicente Furió, expressat davant tots els membres del Patronat presents, que és necessari tenir en compte (5 vots dels patrons així ho van recolzar), l’existència d’una voluntat de consens en aquest, vaig sol·licitar formar part de la comissió negociadora del contracte definitiu amb Danvila, possibilitat que se’m va ser denegada sense mediar votació, circumstància amb la qual procedisc a manifestar públicament la meua absoluta disconformitat.

En aquest sentit, s’han iniciat les negociacions amb l’equip de Danvila sense ni tan sols acordar en Comissió Executiva les línies roges a considerar, la qual cosa em sembla d’una gravetat considerable.

Vull recordar públicament a tots els membres del Patronat que la nostra responsabilitat és vetlar pels interessos de la Fundació i del Llevant UE, responsabilitat amb la qual, actuant de la present manera, i acceptant una venda d’accions tan innecessària com lesiva per als interessos de totes dues institucions, no s’està complint, amb les conseqüències legals que això pot implicar per als propis patrons.

Carlos Ayats / President del FROG-Associació d’Accionistes del Llevant UE SAE

El FROG no podrà votar demà en la decisió que marcarà el futur del Llevant UE

Us escric aquest comunicat per a confirmar-vos el que ens veníem tement des de fa alguns dies, i és que el FROG no podrà votar demà en la decisió que marcarà el futur del Llevant UE.

El motiu esgrimit és un hipotètic conflicte d’interessos meu, que em transmet l’assessoria jurídica de la Fundació, i amb el qual no estic d’acord, atès que com sabeu, el procés de decisió del vot de la nostra associació és a través d’una enquesta protegida que impedeix la seua manipulació, per la qual cosa el nostre vot podia haver sigut per a qualsevol proposta de viabilitat, la que la majoria haguera triat, amb independència de la meua opinió personal, com s’ha fet de manera inqüestionablement transparent des de fa anys.

Tot això, sumat al fet que la proposta l’he presentada a títol personal, no com a president del FROG.

En qualsevol cas, i malgrat que fins a última hora hem valorat l’opció de convocar una Junta General Extraordinària per a nomenar un altre representant i enviar, encara que fora amb escàs marge de temps, l’enquesta per a intentar poder emetre el vot, consultat l’assessor jurídic del FROG, entenem que manquem del marge suficient per a dur a terme el procés amb les garanties i la legitimitat suficient.

Entenem, en aquest sentit, que demà tampoc votaran altres patrons amb situacions, com a mínim, tan qüestionables com la que ens deixa sense poder emetre el nostre vot en un moment clau de la història del club.
Una salutació cordial a totes i a tots, i tant de bo demà el Patronat prenga una decisió responsable i bona per al futur del Llevant UE.

Carlos Ayats / President del FROG-Associació d’Accionistes del Llevant UE

On vas, Llevant UE?

Des del FROG-Associació d’Accionistes del Llevant UE, i en la nostra qualitat de patró i membre de la Comissió Executiva de la Fundació Llevant UE Cent Anys, volem manifestar la nostra profunda preocupació pel rumb que sembla decidit a prendre el binomi Consell-Fundació amb el futur del Llevant UE.

Durant els últims dos anys, hem mantingut una posició pública de gran moderació amb l’objectiu d’afavorir una estabilitat que permetera primer la permanència en la màxima categoria i, posteriorment, l’ascens a Primera Divisió. Hem sol·licitat les pertinents explicacions a situacions que les requerien de manera privada i sense fomentar debats públics que hagueren sens dubte perjudicat, com a mínim, la imatge d’algunes persones.

Hem iniciat, pels tràmits establits, un procés de reforma dels estatuts de la Fundació partint d’una proposta completa nova redactada i presentada fa un any que, després de molts mesos de treball i discussions en la Comissió Executiva, aspira a aconseguir, arribats al punt actual, com a màxim, avanços tan minúsculs que ens fan pensar que l’esforç no ha valgut la pena.

Hem sigut lleials a aquest escut, honestos i, sincerament, hem posat tot de la nostra part per a demostrar, a qualsevol que poguera tenir cap mena de dubte en l’estructura actualment regnant en el Llevant UE, que el nostre únic objectiu és i ha sigut sempre vetlar pels interessos del club al qual volem i defensem per damunt de totes les coses.

I, després de tot aquest recorregut, transitat amb gran esforç i dedicació, el succeït ahir a la vesprada en el Patronat porta la nostra paciència al més extrem dels límits, ja que:

1.- No entenem per què es pretén, amb una urgència sospitosa, afavorir una injecció de capital que sembla només poder venir, curiosament, de la mà d’un dels actuals consellers.

2.- No entenem per què ahir molestaven, a molts patrons que així ho van evidenciar constantment, les preguntes del reconegut expert en refinançament de deutes (i abonat i accionista del Llevant UE), Pedro Lizondo, a qui vam entendre lògic convidar a la reunió perquè poguera analitzar en profunditat tant la realitat econòmica del club com la proposta de viabilitat oferida.

3.- Tampoc entenem que diversos patrons manifestaren clarament la seua predisposició totalment favorable a aprovar, com més prompte millor, una proposta de la qual només coneixem 4 dades generals mostrades en un power point. En eixe aspecte, evidentment, dir que el FROG no votarà favorablement cap proposta d’aquesta magnitud sense haver llegit, revisat i consultat amb experts de la nostra confiança fins a l’última coma de l’acord.

4.- En la mateixa línia, i tal com vam manifestar ahir en la reunió, ens sembla d’una gravetat extrema que, amb l’excusa d’una urgència econòmica generada en tot cas pel Consell d’Administració del qual forma part José Dánvila, calguera suar sang per a obtenir uns terminis sens dubte insuficients per a poder proposar solucions alternatives. O és que no interessa que es troben? I si és així, quin és el motiu?

5.- D’idèntica manera, ens sembla intolerable que es pretenga aprovar una o altra proposta de viabilitat del club ignorant l’opinió dels més de 10.000 socis del Llevant UE, com també ens ho sembla, per més floretes jurídiques que s’argumenten, que als patrons ens coste moure cel i terra aspirar a obtenir (que encara no l’hem obtinguda i el compte arrere segueix el seu curs), la documentació econòmica necessària per a intentar trobar solucions que no necessàriament passen per l’oferida per un membre de l’actual Consell d’Administració.

Dit tot això, si la proposta de José Dánvila és la millor per al club, des del FROG se secundarà sense fissures la seua posada en marxa, com no pot ser d’una altra forma. Però juguem net amb els accionistes, amb l’afició del Llevant UE i, sobretot, amb l’escut que ens representa.

Perquè, en cas contrari, qui decidisca triar el camí oposat, ens tindrà enfront. Amb totes les conseqüències.

Carlos Ayats,
President del FROG-Associació d’Accionistes del Llevant UE SAE

Carta oberta a Luis Manuel Rubiales, president de la RFEF

Sr. President,

Davant els fets esdevinguts anit a l’estadi Ciutat de València, durant el partit de vuitens de final de la Copa de Sa Majestat El Rei que va enfrontar al Llevant UE i al Club Atlético de Madrid, en la seua qualitat de rector de l’organisme màxim responsable de la competició, i com a representants dels accionistes del club degà del futbol valencià, no podem deixar de traslladar-li la nostra indignació i estupor a conseqüència de l’arbitratge realitzat ahir per Jorge Figueroa Vázquez.

Com no pot ser d’una altra manera, l’error humà és una cosa que tots hem d’assumir tant en el futbol com en la vida. No obstant això, anit, diverses accions del col·legiat van sembrar el lògic dubte sobre la seua teòrica i exigible imparcialitat, circumstància que, en cas de confirmar-se, suposaria un fet d’una gravetat extrema que atemptaria no sols contra els interessos d’un club humil integrat en el seu organisme, sinó contra la pròpia credibilitat de la competició i de la RFEF que té l’honor de presidir.

La celeritat per tornar a posar la pilota en joc després d’assenyalar una inexistent falta sobre Oblak impedint la justa rectificació del vídeo arbitratge en el gol d’Álex Muñoz, accions sens dubte contràries al reglament com l’aplicació de l’avantatge després d’un clamorós agarró del coll de Morata a Róber Pier que deixava a l’infractor encarant perillosament la porteria contrària, o la seua negativa a acudir a la revisió del VAR malgrat ser requerit pel responsable del mateix (tal com es va informar anit en RTVE) en l’acció del clar penal de Kondogbia a Álex Muñoz, són decisions que no poden ser considerades com a errors involuntaris i que obliguen, a fi de defensar la legitimitat i l’honradesa de la competició i els qui l’organitzen, a obrir una investigació que permeta esclarir el succeït i obrar en conseqüència.

L’honradesa i la legitimitat de la Copa de Sa Majestat El Rei, i les de la pròpia Real Federació Espanyola de Futbol, han de quedar lliures de qualsevol ombra de dubte, i és la seua responsabilitat, com a president, dur a terme les accions pertinents per a garantir-les.

El FROG condemna enèrgicament els insults racistes a Mayra Ramírez i demanda als organismes competents una sanció exemplar

El FROG-Associació d’Accionistes del Llevant UE condemna enèrgicament els insults racistes rebuts anit per la jugadora del Llevant UE Femení Mayra Ramírez i reclama als organismes competents una sanció exemplar que contribuïsca a la necessària erradicació d’aquests comportaments de la societat en general, i del món del futbol en particular.

Així mateix, volem mostrar el nostre suport total a Mayra i a totes les persones que continuen patint, en ple segle XXI, la xacra del racisme a tot el món.

Resultats complets de la Junta General d’Accionistes del Llevant UE SAE

Accions degudament representades: 93.780


PRIMER.- Designació de Patrons de la Fundació de la Comunitat Valenciana Cent Anys per part del Llevant UE, SAE.

Més de 150 accions:

1.- Félix Lurbe Pérez: 9.546 vots.
2.- Vicente Cosido Carles: 6.518 vots.
3.- José Tomás Gómez: 950 vots.

D’1 a 30 accions:

1.- Salvador Félix Perpiñá: 8.778 vots.
2.- Alberto Villanueva: 3.456 vots.
3.- Víctor Castelló Gimeno: 808 vots.
4.- José Vicente Fayos: 693 vots.
5.- Óscar Aguilar Bernardo: 305 vots.
6.- Lucía Gimeno Benlloch: 144 vots.
.- Antonio Casterá Brugada: 144 vots.
8.- Pedro Lizondo Siguero: 139 vots.
9.- José Ignacio Climent Díaz: 22 vots.
10.- Miguel Aliaga Linares: 16 vots.SEGON A.- Examen i aprovació, en el seu cas, dels Comptes Anuals (Balanç, Comptes de Pèrdues i Guanys, i Memòria) i Informe d’Auditoria, tot això corresponent a l’exercici econòmic 2.021/2.022.

-A favor: 85.042 accions.

-En Contra: 6.732 accions.
-Abstencions: 1.575 accions.SEGON B.- Informe de Gestió, Proposta d’Aplicació de Resultats del Llevant UE SAE i gestió dels seus Administradors, tot això corresponent a l’exercici econòmic 2.021/2.022.

-A favor: 85.002 accions.

-En Contra: 7.237 accions.
– Abstencions: 1.587 accions.TERCER.- Examen i aprovació, en el seu cas, del Pressupost d’Ingressos i Despeses per a l’exercici econòmic 2022/2023.

-A favor: 84.387 accions.

-En Contra: 3.762 accions.
-Abstencions: 1.584 accions.QUART.- Reelecció d’auditors.

-A favor: 85.538 accions.

-En Contra: 2.940 accions.
-Abstencions: 1.693 accions.

Intervenció del FROG en la Junta General d’Accionistes del Llevant UE

“Bona nit. Soc Carlos Ayats i els parle en nom del FROG – Associació d’Accionistes del Llevant UE. Avui, som ací presents en representació de més de 400 accionistes, als quals vull agrair públicament la seua confiança en la labor que portem realitzant des de fa més de 6 anys.

En total, de manera directa, representem a més de 3.400 accions, la qual cosa suposa més d’un 2,7% del capital social del club.

Sr. President, Srs. Consellers, com bé saben la majoria de vostès, hi ha algunes persones que s’alegren d’aquest moment.

Hi ha persones que veuen al Llevant en Segona, al filial al Tercera Federació, que veuen pèrdues de 45 milions d’euros en els dos últims exercicis, el valor de l’acció desplomant-se fins als a penes 25 euros de valor comptable… que veuen al club, en definitiva, en el filferro… i s’alegren.

Al meu entendre, i crec que en la de la gran majoria d’accionistes als qui represente, això no és ser llevantinista.

Senyor president, portem 6 anys, amb aquest 7, reclamant-li que ens escolte a més de sentir-nos, que en la mesura de les seues possibilitats, que no són poques, faça per modificar aquesta estructura, en la nostra opinió viciada, de relació entre Fundació i Consell d’Administració que impedeix una fiscalització més que necessària, una fiscalització que, segurament, haguera impedit arribar a la difícil situació en què ens trobem avui.

Portem anys advertint de la perillosa escalada en la despesa, del risc extrem de quadrar pressupostos a costa d’ingressos extraordinaris, no corrents. Portem 6 anys demanant-li canvis, obertura i moderació en la despesa… créixer, sí, per descomptat, però des de la sensatesa i la consistència.

Portem 6 anys, lamentablement, sense ser escoltats, president, i per això hi ha els qui porten molt temps intentant utilitzar-nos com a arma llancívola contra aquest Consell que, per descomptat, no ha tractat bé als qui teníem, i tenim, una opinió diferent de com voler i cuidar al Llevant de la qual tenen vostès.

Però Sr. President, malgrat tot l’anterior, nosaltres no venim ací a fer-los mal, ni a dinamitar la Junta, com molts de vostès, molt equivocadament, van pensar l’any passat, quan lamentablement, a penes ens van deixar parlar.

Nosaltres no volem que al Llevant li vaja mal perquè vostès marxen. Molts de nosaltres pensem que el seu cicle ja ha acabat, per descomptat, com ja hem manifestat en diferents ocasions, i creiem que haurien d’afavorir un procés de transició adequat, net i responsable, però en circumstàncies com les actuals, i mentre vostès continuen dirigint el club, farem TOT el que li siga a les nostres mans per a ajudar-los a tirar avant en els moments difícils com l’actual.

La nostra crítica, malgrat els evidents moments de tensió viscuts ací en els últims anys, ha intentat ser sempre constructiva, i així continuarà sent.

Som conscients de la necessitat imperiosa de tornar a Primera per a impedir una reestructuració obligada que ens convertisca en un club menor, i no tinga dubte que sumarem, a mort, perquè aqueix ascens siga una realitat. Aqueixa és la batalla de tot llevantinista, i ací, no tinga dubte, estem tots junts.

A partir d’ací, això sí, és important que òbriguen els ulls i vegen que som molts els llevantinistes descontents amb la seua gestió, molt especialment durant la seua última legislatura. Personalment, pense que durant els últims mesos, s’han fet passos importants i positius per a una professionalització de l’entitat que portem anys reclamant, malgrat el seu malestar i les seues respostes no sempre en el millor to quan ho fèiem.

Encara així, pensem que el nou Pla Estratègic és un bon pas en la direcció correcta, però fan falta més, i no necessàriament han de donar-los vostès. O sí, això dependrà de la seua decisió si es fes o no a un costat, i de l’opinió de la majoria dels accionistes de l’entitat.

Això sí, president, decidisca el que decidisca, i sobretot si opta per intentar continuar, pense de veritat si creu que el model actual de gestió, a tots els nivells, és el millor per al futur del club. Si és bo a nivell econòmic, a nivell social, a nivell comunicatiu, a nivell esportiu. Li demane que ho valore, sincerament.

I tant a vostè com als seus consellers, sobretot als qui formen part del Patronat de la Fundació, els demane que afavorisquen els canvis que són necessaris a una Fundació que necessita també gent jove, que necessita un nou model i, per descomptat, necessita patrons més implicats, dit això amb el màxim respecte als qui ho estan, amb el seu president al capdavant.

President, senyors consellers, això no va de tirar avant una vegada i una altra les juntes generals amb majories aclaparadores. Això ja ho feia el Senyor Villarroel. Això va de com volen deixar el club quan es vagen, de com volen ser recordats per la història. Pensen en això, perquè és a la seua mà.

Moltes gràcies a tots. I Matxo Llevant”