Respectem, però no compartim

Els 6 patrons triats en la Junta General d’Accionistes del passat 21 de desembre – Mª Dolores Boluda, Manuel Moreno, Federico Ferrando, Dionisio Montesinos, Vicente Furió i José Miralles-, juntament amb el president del Llevant UE, Quico Catalán, els dos consellers designats per la directiva -Luis Calero i Francisco Fenollosa- i els 7 patrons institucionals – Generalitat, Ajuntament, Diputació, Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, Veterans, Delegació de Penyes i FROG-, hem celebrat aquesta vesprada la pertinent reunió per a acabar de configurar el Patronat que, durant els pròxims 4 anys, ha de vetlar pels interessos del Llevant UE SAE en qualitat de màxim accionista de la societat.

El resultat, tristament esperat, ha sigut una nova votació en bloc de 14 dels 16 patrons -a excepció del FROG i la Delegació de Penyes-, que ha donat com a resultat, exactament, la mateixa configuració del Patronat que els 4 anys anteriors, amb l’única excepció del lloc corresponent a l’ex president, que després de la defunció de Juan José Murria, no s’ha cobert.

D’aquesta manera, Jesús Miguel Crespo, Sebastián Zaragoza, Kika Ruiz, José Luis Marín, Javier García Murillo i Rafael Poveda completen la llista de 22 patrons.

Entre ells, ens consta (i ho diem amb coneixement de causa després d’anys treballant al seu costat) que hi ha grans llevantinistes i excel·lents professionals, però ens agradaria, com ells bé saben, que el Patronat no funcionara condicionat per la directiva del club, la labor de la qual hauria de fiscalitzar per la salut i el bon present i futur de la institució.

En la nostra opinió, no és bon camí que un patró, i a la vegada, membre del Consell d’Administració, recomane per telèfon i via whatsapp els noms dels patrons que han de ser triats.

En qualsevol cas, per descomptat, els receptors, institucions incloses, estan en el seu dret de confiar absolutament en aquestes recomanacions, però no sembla ser aquesta la millor manera d’exercir la necessària labor de control de la gestió de la directiva actual.

Siga com siga, és la seua decisió i, lògicament, responsabilitat de cadascun d’ells.

Des del FROG, continuarem treballant, donant suport i discrepant, quan ho considerem oportú, sempre des del respecte i amb la ferma voluntat de continuar cercant el millor per al Llevant UE.

Tant de bo, entre tots, siguem capaços de fer més gran el club que tots volem.