El FROG lamenta el nul interès a retornar al llevantinista les accions de la Fundació

Per segon any consecutiu, la Fundació Llevant UE Cent Anys i el Consell d’Administració del Llevant UE han tornat a perdre l’oportunitat de vendre accions aprofitant que més de 9.000 granotes (9.261 concretament, i molts milers per segon any consecutiu) tindrem el passe de la pròxima temporada gratis després d’assistir a la totalitat de partits a casa la campanya anterior.

Perduda en vagues mostres de suposat interès a reprendre la venda d’uns títols paralitzada en una acció de legalitat més que discutible fa quasi 20 mesos, la Fundació afirma internament –en les reunions de la seua Comissió Executiva, en les quals el FROG porta més d’un any insistint en el tema- voler posar de nou a la venda els títols, però la realitat evidencia amb claredat el contrari.

L’accionista, des de desembre de 2016, no sap el que valen els seus títols, cosa inaudita en qualsevol societat. De fet, en l’última Junta General, el Consell es va negar a quantificar el preu de l’acció a la pregunta del nostre president, Carlos Ayats, argumentant que s’estava pendent del resultat de l’operació Natzaret per a definir-la.

I amb eixa mateixa excusa portem any i mig, en el qual també hem escoltat que el club ha sol·licitat un informe econòmic (des de 2016…) per a establir “el preu real” de l’acció. Quasi 20 mesos per a obtenir una avaluació que, en el pitjor dels casos, pot obtenir-se en només 2.

Cal recordar que la Fundació, posseïdora de més del 69% dels títols del Llevant UE SAE, és un organisme temporal creat en el seu moment per a arrabassar-li la majoria accionarial a Pedro Villarroel amb la intenció de redistribuir els títols entre els llevantinistes com més prompte millor, la qual cosa no semblen entendre ni l’actual Fundació ni el Consell d’Administració, obstinat a eternitzar un control del club a través de la mateixa (més del 90% dels seus patrons van ser directament cridats pel Consell per a integrar-ho) tan immoral com a il·legítim.

En la penúltima reunió de la Comissió Executiva, esdevinguda el passat 16 de maig, el FROG va insistir a traslladar al Consell la necessitat de vincular la gratuïtat o el descompte en el passe de la temporada 2019-20 a l’adquisició d’un determinat número d’accions. Vicente Furió, president de la Fundació, es va comprometre a insistir-hi.

No obstant açò, la setmana passada, el Llevant UE va llançar una vegada més la seua campanya d’abonaments sense cap tipus de vincle a l’adquisició de nous títols, dilapidant un any més l’oportunitat de fomentar la necessària democratització del club.

Ahir, en una nova reunió de l’Executiva, es va traslladar al FROG que el president del Consell, Quico Catalán, li va manifestar a Furió que l’estudi del valor de l’acció “està quasi acabat”, frase que, d’altra banda, portem mesos (per no dir anys) escoltant.

Entenem que el retard en la posada a la venda dels títols té com a objectiu no vincular-los als avantatges del passe, amb la finalitat de que la venda siga un fracàs i mantenir l’actual control absolut de la institució.

Des del FROG, volem recordar-li al president del Llevant UE, Quico Catalán, la seua promesa realitzada el 13 de desembre de 2016 de manera pública: “Vull que en 3 anys les accions de la Fundació estiguen en mans dels abonats”. La seua paraula està en joc, president. I el temps s’esgota.