Intervenció del FROG en la Junta General d’Accionistes del Llevant UE

“Bona nit. Soc Carlos Ayats i els parle en nom del FROG – Associació d’Accionistes del Llevant UE. Avui, som ací presents en representació de més de 400 accionistes, als quals vull agrair públicament la seua confiança en la labor que portem realitzant des de fa més de 6 anys.

En total, de manera directa, representem a més de 3.400 accions, la qual cosa suposa més d’un 2,7% del capital social del club.

Sr. President, Srs. Consellers, com bé saben la majoria de vostès, hi ha algunes persones que s’alegren d’aquest moment.

Hi ha persones que veuen al Llevant en Segona, al filial al Tercera Federació, que veuen pèrdues de 45 milions d’euros en els dos últims exercicis, el valor de l’acció desplomant-se fins als a penes 25 euros de valor comptable… que veuen al club, en definitiva, en el filferro… i s’alegren.

Al meu entendre, i crec que en la de la gran majoria d’accionistes als qui represente, això no és ser llevantinista.

Senyor president, portem 6 anys, amb aquest 7, reclamant-li que ens escolte a més de sentir-nos, que en la mesura de les seues possibilitats, que no són poques, faça per modificar aquesta estructura, en la nostra opinió viciada, de relació entre Fundació i Consell d’Administració que impedeix una fiscalització més que necessària, una fiscalització que, segurament, haguera impedit arribar a la difícil situació en què ens trobem avui.

Portem anys advertint de la perillosa escalada en la despesa, del risc extrem de quadrar pressupostos a costa d’ingressos extraordinaris, no corrents. Portem 6 anys demanant-li canvis, obertura i moderació en la despesa… créixer, sí, per descomptat, però des de la sensatesa i la consistència.

Portem 6 anys, lamentablement, sense ser escoltats, president, i per això hi ha els qui porten molt temps intentant utilitzar-nos com a arma llancívola contra aquest Consell que, per descomptat, no ha tractat bé als qui teníem, i tenim, una opinió diferent de com voler i cuidar al Llevant de la qual tenen vostès.

Però Sr. President, malgrat tot l’anterior, nosaltres no venim ací a fer-los mal, ni a dinamitar la Junta, com molts de vostès, molt equivocadament, van pensar l’any passat, quan lamentablement, a penes ens van deixar parlar.

Nosaltres no volem que al Llevant li vaja mal perquè vostès marxen. Molts de nosaltres pensem que el seu cicle ja ha acabat, per descomptat, com ja hem manifestat en diferents ocasions, i creiem que haurien d’afavorir un procés de transició adequat, net i responsable, però en circumstàncies com les actuals, i mentre vostès continuen dirigint el club, farem TOT el que li siga a les nostres mans per a ajudar-los a tirar avant en els moments difícils com l’actual.

La nostra crítica, malgrat els evidents moments de tensió viscuts ací en els últims anys, ha intentat ser sempre constructiva, i així continuarà sent.

Som conscients de la necessitat imperiosa de tornar a Primera per a impedir una reestructuració obligada que ens convertisca en un club menor, i no tinga dubte que sumarem, a mort, perquè aqueix ascens siga una realitat. Aqueixa és la batalla de tot llevantinista, i ací, no tinga dubte, estem tots junts.

A partir d’ací, això sí, és important que òbriguen els ulls i vegen que som molts els llevantinistes descontents amb la seua gestió, molt especialment durant la seua última legislatura. Personalment, pense que durant els últims mesos, s’han fet passos importants i positius per a una professionalització de l’entitat que portem anys reclamant, malgrat el seu malestar i les seues respostes no sempre en el millor to quan ho fèiem.

Encara així, pensem que el nou Pla Estratègic és un bon pas en la direcció correcta, però fan falta més, i no necessàriament han de donar-los vostès. O sí, això dependrà de la seua decisió si es fes o no a un costat, i de l’opinió de la majoria dels accionistes de l’entitat.

Això sí, president, decidisca el que decidisca, i sobretot si opta per intentar continuar, pense de veritat si creu que el model actual de gestió, a tots els nivells, és el millor per al futur del club. Si és bo a nivell econòmic, a nivell social, a nivell comunicatiu, a nivell esportiu. Li demane que ho valore, sincerament.

I tant a vostè com als seus consellers, sobretot als qui formen part del Patronat de la Fundació, els demane que afavorisquen els canvis que són necessaris a una Fundació que necessita també gent jove, que necessita un nou model i, per descomptat, necessita patrons més implicats, dit això amb el màxim respecte als qui ho estan, amb el seu president al capdavant.

President, senyors consellers, això no va de tirar avant una vegada i una altra les juntes generals amb majories aclaparadores. Això ja ho feia el Senyor Villarroel. Això va de com volen deixar el club quan es vagen, de com volen ser recordats per la història. Pensen en això, perquè és a la seua mà.

Moltes gràcies a tots. I Matxo Llevant”