Manifest

El FROG (Fòrum de Responsabilitat i Opinió Granota) és una associació de llevantinistes que naix amb l’únic objectiu de defensar els interessos i valors del Llevant UE i els seus afeccionats, concretats en:

1.- Promoure la democratització del club: El Llevant és de tots, no d’uns pocs. És per açò que considerem fonamental facilitar l’accés a l’accionariat de qualsevol llevantinista, sent clau en aquest aspecte recordar que la Fundació Llevant UE Cent Anys, sorgida com a òrgan transitori en un moment de greu crisi de la societat i actual posseïdora de la majoria accionarial fruit de la mateixa, té l’obligació moral de retornar al llevantinisme les seues accions només siga possible.

2.- L’honradesa, la professionalitat i l’ètica són principis innegociables: Qualsevol integrant del Llevant UE ha de mantenir, sempre, un comportament honrat, ètic i professional com a representant del mateix, ja siga sobre la gespa, en un despatx o en el consell d’administració. Aquests principis són innegociables, i tacar el nom del Llevant UE amb qualsevol comportament allunyat dels mateixos ha de comportar l’expulsió immediata de l’entitat.

3.- Som una família: Històricament, el Llevant UE ha sigut un club familiar, humil i proper. És per açò que els nostres dirigents i jugadors han de tornar a estar prop dels afeccionats, assistir a les trobades i celebracions de les penyes, i fomentar amb cada acció l’enfortiment d’aqueixa unió que ens ha fet superar, quan ningú ho creia possible, tota adversitat.

4.- Estem orgullosos dels nostres orígens i la nostra història: Som fruit de la simbiosi de dos clubs històrics, el Gimnàstic FC i el Llevant FC, nascuts en barris d’enorme tradició dins de la ciutat de València, i hem d’honrar amb fets, i no solament amb paraules, el nostre passat. Per a açò, cal promoure accions que acosten de veritat al llevantinista als seus orígens, entre les quals ha d’incloure’s, a curt termini, la creació d’un museu a l’altura de la història del nostre centenari club.

5.- La transparència, principi ineludible en la gestió de l’entitat: Paraula tan extremadament emprada com escassament posada en praxi en l’actualitat, la transparència és la major garantia d’un club sa i fort. Per aquest motiu, és condició indispensable la seua posada en pràctica d’una manera real, eficient i evident per a evitar situacions dramàtiques com la viscuda fa menys d’una dècada, quan l’opacitat en la gestió del Llevant UE ens va abocar a un dramàtic concurs de creditors que va estar a la vora de liquidar el club.

6.- Funció social i educadora: El llevantinisme no és solament una passió, és una manera de vida. Humil, valent, integrador, just i honrat, té com a objectiu ajudar a millorar la societat que ens envolta. Per açò, el debat, la reflexió i l’educació són elements que devem, i volem, seguir fomentant com granotes.

7.- Oberts i integradors: Com la nostra història demostra, el llevantinisme ha sigut sempre un moviment acollidor, obert i integrador, i ha de seguir sent-ho. El nostre sentiment ha sigut i és compartit per persones d’edat, condició social o filiació política extraordinàriament diferent. Durant dècades, el Llevant ha fomentat allò que ens uneix, i allunyat el que ens separa. Per això, qualsevol persona que compartisca els nostres valors i la passió pels nostres colors, és i serà sempre benvingut.