Com vendre les accions entre particulars sense notari ni impostos?

Les accions del Llevant UE SAE poden transmetre’s de diverses formes:

– En cas de defunció de l’accionista, en la partició d’herència (notari)
– Per donació (amb o sense notari)
– Per compravenda (amb o sense notari)
– Altres contractes translatius de domini (exemple: permuta)

Com de vegades no venen accions en el club i hi ha gent que vol comprar, o gent que té accions i vol vendre, us pot resultar útil la següent

GUIA PER A COMPRAR / VENDRE ACCIONS DEL LLEVANT ENTRE PARTICULARS SENSE NECESSITAT DE NOTARI NI IMPOSTOS

1º: El venedor ha de sol·licitar al Llevant per escrit el seu certificat d’accions. N’hi ha prou amb enviar un email a admon@levanteud.es. En l’email cal indicar el nom complet i nº de DNI sol·licitant el certificat d’accions. Adjunta una fotografia del teu DNI. Aquest certificat també ho pots aconseguir en les oficines del club.

2º: Agafar cita prèvia per a anar a l’Agència Tributària Valenciana (ATV València, carrer de Gregori Gea 14, 46009, València) i presentar la següent documentació:

– Contracte de compravenda de les accions signat.
– Certificat d’accions.
– Fotocòpia DNI del venedor de les accions.
– Fotocòpia DNI del comprador de les accions.
– Model 600 (impost).

Pots agafar cita prèvia telefonant al 012 o per internet en la web de https://atv.gva.es/es/ marcant “Cita prèvia > Particulars: Presentació d’autoliquidacions”.

3º: Presentar la documentació ja segellada per l’ATV en les oficines del club perquè ho modifiquen en la base de dades d’accionistes.

NOTA: Tant a l’ATV (a declarar l’impost) com al club (a registrar les noves accions) no és necessari que vagen comprador i venedor. Hi ha prou amb què vaja un dels dos. El normal és que vaja el comprador, ja que ell és l’obligat a declarar l’impost i el principal interessat que figuren les accions al seu nom després de la venda.

Al final de l’article trobaràs una guia detallada en PDF i dos models de contracte de compravenda.

En la guia detallada s’explica com emplenar el model de compravenda tant per a dues persones com per a comprar accions per al teu fill.

Avui en dia no es paga cap impost, però cal declarar-ho. Per a açò, cal emplenar el model 600 (en la guia s’explica amb imatges com fer-ho), que ho pots descarregar des de la web oficial d’Hisenda de la Generalitat Valenciana.

Principals normes aplicables:

Estatuts del Llevant UE SAE
Llei de Societats Anònimes Esportives
Llei de Societats de Capital
Llei del Mercat de Valors